TETAMU KEHORMAT......TQ!!!!

Friday, April 22, 2011

Tips Tingkatkan FOLLOWER

Pautkan Link Anda Dengan Betul

Alhamdulillah dan Salam Hari Jumaat. Hari ini aku nak share sikit tentang bab LINK ini. Sebelum ini pun aku kurang pasti juga tapi disebabkan ingin mendalami bidang blogger ni aku memberanikan diri untuk bertanya dengan sifu aku..
MamaYatie. Tak tahu tanya, tak tahu tanya...lama-lama pandailahkan hehe..



Ku akui follower aku bertambah saban hari walaupun tak selaju..tak separah ben yang macho tu tapi semangat untuk berblog still ada. Kebanyakan mereka aku dah follow atau dah aku follow balik... aku akan add sesiapa sahaja yang add aku seperti kata orang "what you get, you give back"... ini penting sebab, dengan cara ini sahajalah korang akan dapat pembaca yang setia atau sekadar untuk memeriahkan lagi dunia blogger.



Selalu kan ada orang komen dekat kita "I follow you, You Follow me back". Beriya kita nak follow orang nie... tiba-tiba kecewa satu jer... sebab apa tak ade link.  Contoh seperti di bawah nie...blogger yang terpapar harap baiki secepat mungkin... anda mungkin dalam kerugian... Kita tidak tahu follower dari mana...Jadi anda boleh ikuti step yang ditunjukkan dari sini pada sesiapa yang belum ada link di blognya. CONTOH:-




Dalam profile beliau nie...tiada langsung Links atau pautan ke Blog sendiri
(cuba banding dengan profile kat bawah nie)






Tengok ada perbezaan gambar atas dengan bawah dalam profile
Gambar atas tiada link bawah gambar (sekadar hiasan)
Gambar bawah pula ada link yang boleh kita ikuti blognya


Cara Perbetulkan (5 STEP sahaja)


STEP 1 : Pergi ke >>> DASHBOARD


STEP 2 : Klik >>> EDIT PROFILE


STEP 3 : bawah EDIT >>> Privacy >>> share my profile 
pastikan korang dah [ TICK ] share my profile 



STEP 4 : bawah EDIT >>> Privacy >>> Show sites I follow
pastikan korang dah [TICK ] Show sites I follow



STEP 5 :  Korang scrool bawah EDIT >>> sampai dekat  GENERAL 
masukkan Homepage URL

Last STEPYang maklumat lain-lain dalam EDIT PROFILE tuu kalau anda rajin isi, sila laa penuhkan...



Kalau nak lebih mendalam lagi boleh pergi ke blog adam yang baik hati bagi tutorial ini...tq adam.

Wasallam..

4 comments:

  1. Assalam kak Rosidah...TQ share tutorial nie...harap2 lepas nie follower kak Ros pun makin bertambah...

    ReplyDelete
  2. salam..

    tips yg bagus ni...

    ** folo ur blog ya

    ReplyDelete
  3. Waalaikumussalam AdamXis.Sharing is caring kan..

    ReplyDelete

JANGAN SEGAN2 BAGI KOMEN