TETAMU KEHORMAT......TQ!!!!

Thursday, April 7, 2011

AKU SEORANG JUTAWAN


En3 kali ni kita join segmen SINI.
Siapa nak join jom lahhh. Meriahkan lagi dunia blogger kihkih...

Tajuk diberi 'Aku Seorang Jutawan'

Wah seronok sekejap imagine jadi jutawan betul2...bukan angan2 ya..Betul kalau dah entitle Jutawan kan..Boleh goyang kaki ke kalau dah jutawan ni..rasanya lagi sibuk untuk lagi lagi dapat '$$$$WAN'

Ok kalau aku jadi seorang jutawan antaranya aku dah set dalam minda ni

1. Tolong keluarga aku dulu

2. Bantu sanak-saudara aku yang memerlukan bantuan

3. Sedekah banyak2 pada masjid, surau dan rumah kebajikan

4. Bagi bantuan pada keluarga miskin untuk beri rawatan pada keluarga masing2 yang memerlukan rawatan, yang memerlukan belanja yang besar.

5. Membina pusat pengajian atau tempat pembelajaran khususnya untuk anak2 yang kurang berkemampuan termasuk membina sebuah bilik yang penuh dengan bahan bacaan.

6. Membeli sebanyak mungkin Al-Quran braille khususnya untuk orang2 buta mengaji Quran. 

Tak mau laa banyak2 pasang impian dulu...Kalau betul2 baru kita cerita panjang lagi...
Harap MyMye MyMya puas hati dengan en3 kita kali ini.

3 comments:

  1. kaka kalau ade balance sket tu belikan laa saye guitar baru ye kak.. ehhehe

    ReplyDelete
  2. Insyallah...Qamarul, itupun kalau dah tahap juta$$$ ya.

    ReplyDelete
  3. Helllooooooooo...

    Nanie jalan2 n follow sesiapa yg nanie belum follow....

    kowank nak HADIAH tak?

    try tgk entry ni...

    http://ciknaniezainudin.blogspot.com/2011/04/hadiah-lumayan-dari-saysmy.html

    ReplyDelete

JANGAN SEGAN2 BAGI KOMEN