TETAMU KEHORMAT......TQ!!!!

Friday, April 15, 2011

Kenapa Sayur Labu?..

kredit gambar ini dari catzscafe



Salam perkenalan dan salam ukhuwah pada para blogger semua...

Hehe macam laa aku ni dah pro dalam alam blogger ni..tidaklah sebenarnya aku baru setahun jagung dalam dunia blogger ini. Banyak lagi yang aku tak tahu dan ingin belajar lagi dan lagi..harap-harap anda disana boleh tolong aku meng'improve' lagi blog SAYUR LABU..

SAYUR LABU....kenapa aku letak sayur labu haa? adakah anda juga ingin tahu..haaa memang pun aku ingin beritahu anda semua sekarang. Jawapannya sebab..aku rasa sayur labu bukan benda yang asing bagi kita kan. Yang paling utama mungkin aku ingin letak sayur labu kerana sayur labu juga adalah makanan kesukaan Nabi Muhammad SAW kita. Ada dalam satu kisah diceritakan Nabi Muhammad SAW amat menyukai SAYUR LABU ini..maka SAYUR LABU terpilih untuk aku letak disana..sanaaaa..sanaaa

Wassalam.

6 comments:

  1. ni antara lauk fav. fa. selalu fa tumbuk lada hitam dan ikan bilis kasi lagi sedap. heeee... tapi husband kata labu ni berangin sikit eh? terus fa kurangkan masak lauk ni. sekali sekala teringin jer. eeee... terliur la kak idah oiii...

    ReplyDelete
  2. dari dapur ke sayur labu..hik3x

    ReplyDelete
  3. sedap tu..

    tapi sekarang sha dah tak boleh makan sebab labu ni akan menyebabkan angin badan yg teruk.. Sekali sekala boleh la ambik.

    ReplyDelete
  4. Shafa: sekali sekala masak labu ni wat mkn tengahari ok gak..tambah pulak dgn ikan kering fuhhh... marvalesh.

    ReplyDelete
  5. MamaYatie: berubah utk lebih bersemangat dan berubah rasa dlm berblogging..sokongan MamaYatie dialu-alukan 102%.

    ReplyDelete
  6. sha: labu ni kalau buat sira labu memang best, byk dibuat masa kenduri kahwin kat belah pantai timur.

    ReplyDelete

JANGAN SEGAN2 BAGI KOMEN