TETAMU KEHORMAT......TQ!!!!

Friday, May 6, 2011

"....saya hampir pitam....."

Alhamdulillah...hari ini saya ingin sekali share dengan 
anda semua tentang pentingnya menutup aurat. 
^
^
^
^
“Sara, selangkah Sara keluar daripada rumah tanpa menutup aurat, segala dosa tertanggung di atas ayah. Namun ayah mahu Sara menutup aurat bukan kerana Ayah tetapi kerana Allah. Ia memang perintah Allah”.
Beberapa tahun saya berdoa agar Allah membuka pintu hatinya agar beliau hendak menutup aurat. Alhamdulillah.


Kini, Facebook dan blog juga menjadi medan orang mendedahkan aurat. Bukan diri sendiri tetapi “membantu” mendedahkan orang lain. Gambar-gambar kenangan lama dipertontonkan ke seluruh dunia tanpa sedar implikasi besar yang tertanggung di bahu mereka yang memuat turun gambar-gambar tersebut.
^
^
^
^Saya juga turut kasihan kepada para artis dan ahli-ahli sukan wanita yang gambar lama masih mereka keluar di media cetak dan elektronik selepas mereka bertukar imej Islamik. Saya juga kasihan wanita yang bertudung bilamana berada di luar negeri mereka buka tudung kerana kelemahan iman mereka.
Satu lagi walaupun dada lelaki itu bukan aurat tetapi kini setelah saya mengikuti kursus oleh seorang yang warak saya titik beratkan cuba seboleh-bolehnya jika saya tidak berbaju , saya masih menutup dada dengan tuala ketika di halaman rumah. Semoga saya dan seisi keluarga saya istiqamah dalam hal menutup aurat ini.
Terima kasih pada MuhdKamil utk semua petikan diatas....semoga Allah merahmati beliau. Amin.

1 comment:

JANGAN SEGAN2 BAGI KOMEN